Noutati02.11.2023

Frauda informatica prin solicitarea de date personale și oferte inselatoare prin conturi false de WhatsApp

In ultima perioada am primit alerte in legatura cu persoane neautorizate care pretind ca actioneaza in calitate de angajati al BT Direct si care transmit prin mesaje pe telefon oferte aparent avantajoase de creditare.

Modul in care persoanele rau intenționate opereaza, presupune crearea unui cont care contine sigla institutiei financiare si transmiterea unor detalii de finantare prin produsele BT Direct cu dobanzi avantajoase, printr-un flux care nu implica prezenta fizica a clientilor in magazinele partenere. Conditiile de creditare specificate in oferta sunt prezentate astfel incat oricare potential client ar fi eligibil.

Dorim sa subliniem ca BT Direct ofera creditare numai in magazinele partenere prin agenti de vanzare autorizati sa preia documentele fiananciare sau prin aplicatia online securizata. BT Direct nu va solicita bani sau date ale conturilor clientilor/potentialilor clienti si nu va prezenta oferte de finantare exclusive cu fluxuri alternative de rezolvare – prin SMS, pe WhatsApp sau prin canale de social media.

Dacă ai o suspiciune legata de oferta de creditare de la BT Direct sau ai primit mesaje prin email sau prin aplicatii de mesagerie pe telefon, ia legătura cu noi la contact@btdirect.ro sau raporteaza frauda la numarul de telefon 021 308 4000. De asemenea poti verifica usor magazinele in care vei gasi un agent BT Direct autorizat pentru creditare in lista disponibila pe site: https://www.btdirect.ro/magazine-partenere-creditare/?tip_magazin=magazin

Afla despre siguranta online si riscuri de aici: Siguranța online | Banca Transilvania

Vrei un card de
cumparaturi?